Gammelnorsk Spælsau
Sauene er en viktig brikke i økosystemet på gården. De gir oss næringsrik og verdifull gjødsel som vi komposterer og bruker i grønnsaksåkeren. De er viktige kulturlandskapsarbeidere i tillegg til at de gir de oss kjøtt og nydelige skinn. Sauene våre får kun i helt spesielle tilfeller kraftfôr. I steden får de grønnsaksrester og brød i tillegg til gress eller høy. Besetningen er på rundt 20 vinterfora dyr.
Lammekjøtt
Vi selger hele slakt av lam og sau.
Et lam veier mellom 14-20 kg (slaktevekt uten hode, innmat og skinn).
De blir slaktet, delt og pakket/vakuumert hos Nortura.
Kjøttet leveres normalt i oktober måned etter nærmere avtale.
Pris i 2025 er
kr 195,- pr kg for helt lam ferdig oppdelt og vakumert i porsjonspakninger.
Kr 170,- pr kg om du ønsker du å gjøre partering og pakkingen selv.
Bruk skjemaet under for å sette deg på liste og sikre deg kjøtt til høsten.
Upartert
Helt slakt. Du gjør partering og pakking selv
Pris kr 170,- pr kg
Grovpartert
Slaktet er delt opp i hele lår, hele boger, hele pinnesider med nakke og hele slagsider.
Pris kr 180,- pr kg
Finpartert
Slaktet er delt opp i koteletter, boger delt opp til fårikål, hele sider og lår utbenet og surret.
Pris kr 190,- pr kg
Tillegg for vakuumering kr 5,- pr kg
Vi tar et depositum på kr 500,- ved bestilling, resten faktureres/betales ved levering.